195-15, 235/85-16: bemutatjuk a legnépszerűbb terepgumi méreteket

195-15: egy elterjedt terepgumi méret

A 195-15 méretű terepgumijainkat az olasz Malatesta gyárból hozzuk önöknek, hogy a lehető legjobb minőséget kapják, ha hozzánk fordulnak. Ezt a méretet Kaiman és Kobra mintázattal találhatják meg műhelyünkben. A legnépszerűbb terepjárók a vadászok körében mind ilyen méretű gumikon gurulnak, hiszen ezen autók könnyen javíthatóak, szerelhetőek. Fontos szempont még, hogy mind az alkatrészek, mind a terepgumik jó áron kaphatóak hozzájuk. Ilyen terepjáró például a Suzuki Samurai.

Természetesen ennek a méretnek is van váltómérete, mely a 205/70-15, mely Malatesta Kaiman és Kobra mintázatokkal elérhető. Ezekből a típusú terepgumikból országos szinten a legtöbb fogy.

235/85-16: egy újabb gyakori méret

235/85-16 méretű terepgumijaink Malatesta Kaiman, Kobra és Kamel mintázatban elérhető. A régebbi típusú Toyota, Mitsubishi pickup terepjárókra használják ezt az elterjedt méretet.

A terepjárókat valójában csak a terepgumi magasággal, annak méretével lehet emelni. Tévhit, hogy a kasznit felemeli, az autó magassága megmarad: a hidakat, futóművet csak terepgumival tudja emelni. Ezért a legjobb választás és egyben a legnagyobb átmérőjű gumi ezekre a terepjárókra a fent említett 235/85-16-os terepgumi. Elterjedt egyaránt a vadászok, off-roadosok és a pickuposok körében is.

235/75-15: a klasszikus terepjárók mérete

A 235/75-15 méretű terepgumik szintén Malatesta Kaiman, Kobra mintázatokkal van forgalomban nálunk. Ezt a szegmenst sokmindenki árulja terepgumiként, de valójában nagyon kevés minta éri el a terepgumi mintamélységet, mely nálunk 17mm-től indul.

Malatesta (Kaiman, Kobra, Trac mintázatban) 205-16 szintén egy régi pick-upok Toyota, Mitsubishi, Mazda alapméreteként jött ki, felszereltségi fokozat szerint. Magasabb felszereltségi fokozatban ugyanezt a gumit az előbbi mintázatok szerint 235/70-16-os méretben szereljük terepjárós ügyfeleinknek, váltóméret szerint. Ugyanezen autókra szintén felszereltség szerint a 31-10,5*15, melynek váltómérete 265/70-16, mely elérhető szinte állandóan raktárunkban, Kaiman, Kobra mintázatokban.

Újabb terepjáró és pick-up méretek

Keveset írtunk az újabb terepjárókról és pickupokról, melyeknek mérete több esetben már 17 collos. Itt három gyakori méret van: 245/65-17, mely Malatesta Kobra mintázattal található meg nálunk szinte állandó jeleggel, 235/65-17, mely a Kamel mintázattal elérhető és a 265/65-17 Kamel mintázattal. Ezutóbbi például a népszerű Ford Ranger mérete.

A 245/65-17 a Mitshubishi L200 pickupok, Nissan Navara, Toyota Hilux mérete valamint az új Mahindra Goa mérete.

265/45-17 a Malatesta gyár ígérete, hogy az év második felében ősszel elkezdik ez a méretet is gyártani Kaiman mintázattal.

A Malatesta terepjáró gumik a Kaiman, Kobra, Trac, Kamel egy olyan hiányszegmenst kíván betölteni a terepgumi gyártók piacán, melyet a nagy gumigyártók már nem töltenek be, ezért 17 és 25 mm közötti minta mélységet gyártanak, mely a magyar illetve a közép-európai éghajlathoz terepviszonyokhoz igazodik. Többnyire az igazi versenyzők, terepjáró őrültek a Malatesta terepgumikat sárdagasztó guminak is szokták nevezni. Másik szegmens a homokos, száraz talaj viszonyokra is gyárt Koala mintázattal a Malatesta gyár, mely nagy mértékben hasonlít és keverhető a BF Goodrich All Terrain mintázattal.

A Ficsór Autóházban a minőségi terepgumi kiválasztása a szívügyünk, forduljon hozzánk bizalommal, ha nem biztos az önnek megfelelő méretben.

Nézzen szét webáruházunkban!