195-15, 235/85-16: legnépszerűbb terepgumi méretek

Terepjáró terepgumival

195-15: egy elterjedt terepgumi méret

A 195-15 méretű terepgumijainkat az olasz Malatesta gyárból hozzuk önöknek, hogy a lehető legjobb minőséget kapják, ha hozzánk fordulnak. Ezt a méretet Kaiman és Kobra mintázattal találhatják meg műhelyünkben. A legnépszerűbb terepjárók a vadászok körében mind ilyen méretű gumikon gurulnak, hiszen ezen autók könnyen javíthatóak, szerelhetőek. Fontos szempont még, hogy mind az alkatrészek, mind a terepgumik jó áron kaphatóak hozzájuk. Ilyen terepjáró például a Suzuki Samurai.

Természetesen ennek a méretnek is van váltómérete, mely a 205/70-15, mely Malatesta Kaiman és Kobra mintázatokkal elérhető. Ezekből a típusú terepgumikból országos szinten a legtöbb fogy.

235/85-16 egy újabb gyakori méret

235/85-16 méretű terepgumijaink Malatesta Kaiman, Kobra és Kamel mintázatban elérhető. A régebbi típusú Toyota, Mitsubishi pickup terepjárókra használják ezt az elterjedt méretet.

A terepjárókat valójában csak a terepgumi magasággal, annak méretével lehet emelni. Tévhit, hogy a kasznit felemeli, az autó magassága megmarad: a hidakat, futóművet csak terepgumival tudja emelni. Ezért a legjobb választás és egyben a legnagyobb átmérőjű gumi ezekre a terepjárókra a fent említett 235/85-16-os terepgumi. Elterjedt egyaránt a vadászok, off-roadosok és a pickuposok körében is.

235/75-15 a klasszikus terepjárók mérete

A 235/75-15 méretű terepgumik szintén Malatesta Kaiman, Kobra mintázatokkal van forgalomban nálunk. Ezt a szegmenst sokmindenki árulja terepgumiként, de valójában nagyon kevés minta éri el a terepgumi mintamélységet, mely nálunk 17mm-től indul.

Malatesta (Kaiman, Kobra, Trak mintázatban) 205-16 szintén egy régi pickupok Toyota, Mitsubishi, Mazda alapméreteként jött ki, felszereltségi fokozat szerint. Magasabb felszereltségi fokozatban ugyanezt a gumit az előbbi mintázatok szerint 235/70-16-os méretben szereljük terepjárós ügyfeleinknek, váltóméret szerint. Ugyanezen autókra szintén felszereltség szerint a 31-10,5*15, melynek váltómérete 265/70-16, mely elérhető szinte állandóan raktárunkban, Kaiman, Kobra mintázatokban.

Újabb terepjárók és pickupok mérete

Keveset írtunk az újabb terepjárókról és pickupokról, melyeknek mérete több esetben már 17 collos. Itt három gyakori méret van: 245/65-17, mely Malatesta Kobra mintázattal található meg nálunk szinte állandó jeleggel, 235/65-17, mely a Kamel mintázattal elérhető és a 265/65-17 Kamel mintázattal. Ezutóbbi például a népszerű Ford Ranger mérete.

A 245/65-17 a Mitshubishi L200 pickupok, Nissan Navara, Toyota Hilux mérete valamint az új Mahindra Goa mérete.

265/45-17 a Malatesta gyár ígérete, hogy az év második felében ősszel elkezdik ez a méretet is gyártani Kaiman mintázattal.

A Malatesta terepjáró gumik a Kaiman, Kobra, Trac, Kamel egy olyan hiányszegmenst kíván betölteni a terepgumi gyártók piacán, melyet a nagy gumigyártók már nem töltenek be, ezért 17 és 25mm közötti minta mélységet gyártanak, mely a magyar illetve a közép-európai éghajlathoz terepviszonyokhoz igazodik. Többnyire az igazi versenyzők, terepjáró őrültek a Malatesta terepgumikat sárdagasztó guminak is szokták nevezni. Másik szegmens a homokos, száraz talaj viszonyokra is gyárt Koala mintázattal a Malatesta gyár, mely nagy mértékben hasonlít és keverhető a BF Goodrich All Terrain mintázattal.

A Ficsór Autóházban a minőségi terepgumi kiválasztása a szívügyünk, forduljon hozzánk bizalommal, ha nem biztos az önnek megfelelő méretben.

Nézzen szét webáruházunkban!