Műszaki vizsga: új szakember az önök érdekeiért

A Ficsór Autóházban már több, mint 20 éve foglalkozunk az autók teljes körű szervizelésével és műszaki vizsgáztatásával. A 2018-as év változást hozott családi vállalkozásunk életébe. Az egyik legjobb autószerelő szakemberünk sikeresen teljesítette a műszaki vizsgáztatáshoz szükséges megmérettetést. A több, mint 30 éve a szakmában dolgozó kiváló szakember mostantól nem csak a hozzánk forduló ügyfelek autóit szereli, hanem vizsgáztatja is. Ezúton is gratulálunk neki!

Az előrelépés után úgy gondoltuk, hogy ideje megragadni az alkalmat és az oldalunkra látogatókat tájékoztatni a műszaki vizsga menetéről, jogszabályi követelményeiről és Autóházunk szolgáltatásairól.

Műszaki vizsga menete

Amikor ügyfeleink hozzánk fordulnak, elsőként időpontot egyeztetünk velük, hogy pontosan tudják, mikor tudják hozni a gépjárművet. Az adatok felvételekor fontos, hogy az autó magánkézben vagy egy cég tulajdonában van. A magánkézben lévő járművek esetében személyi igazolványt és lakcímkártyát kérünk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy kinek a nevén van az autó. Az adatokat a forgalmi engedély adataival hasonlítjuk össze. Amennyiben nem a tulajdonos hozza be az autót műszaki vizsgára, minden esetben meghatalmazást kérünk, anélkül a jogszabályoknak megfelelően, nem kezdhetjük el a folyamatot. Cégek esetében szükség van cégbizonylatra, aláírási címpéldányra és bizonyos esetekben meghatalmazásra is. Ezeken kívül mindkét esetben szükség van még a biztosítási igazolásra, vagyis a csekkszelvényre. A papírok rendezése és az adatok egyeztetése után átvesszük a gépjárművet és annak tüzetes átvizsgálása következik.

Műszaki vizsga folyamatban

Sikeres műszaki vizsga követelményei

Ahhoz, hogy a műszaki vizsga sikeres legyen és a gépjármű visszaállhasson a forgalomba, mind külső, mind motorikus feltételeknek meg kell felelnie.

Külső feltételek többek között:

  • Karosszéria külső rozsdásodás mentessége
  • Égők, lámpák megfelelő működése
  • Ablaktörlő lapátok jó állapota és hiánytalan megléte

Motorikus, futómű és fék követelmények műszaki vizsga során a teljesség igénye nélkül:

  • Lengéscsillapítók hibátlan működése
  • Rugók hibamentessége
  • Stabilizátorok és trapéz gömbfejek megfelelő állapota
  • Fékmechanika kiváló működése (féktárcsa, fékbetét, fékmunkahenger)

A műszaki vizsga során ellenőrizzük még a hibalámpákat, melyek közül ha egy is világít, az kivizsgálásra és javításra kerül. A környezetvédelmi átvizsgálás, mint olyan megszűnt, azonban az átvizsgálás során széndioxid kibocsátás szintet is mérünk.

Utolsó simítások

Amint szakemberünk végzett a vizsgáztatással, értesítjük telefonon az ügyfelet, aki át is veheti tőlünk autóját. A műszaki vizsga ideje 30-60 perc, amennyiben az autó problémamentes és kifogástalan állapotban van. Ilyen esetekben ügyfeleink megvárhatják az autót kényelmes, klimatizált várótermünkben.

A forgalmi engedély mellé bekerül egy két éves határidő, mely lejárta előtt vagy lejártakor újra vizsgáztatni kell az autót.

Mi teszi lehetővé, hogy a Ficsór Autóház műszaki vizsgaállomás lehessen?

Műszaki vizsgaállomás létesítését minden esetben az illetékes megyei vagy fővárosi kormányhivatalnak kell engedélyeznie.

A műszaki vizsga árairól tájékozódhat oldalunkon. Időpontkérési lehetőség van telefonon és e-mail-ben egyaránt.