Általános Szerződési Feltételek

Vásárlási feltételek - WEBSHOP

Az Eladó:
Cégnév: Ficsór Autóház Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1106 Budapest Fehér út 7.
Telefonszám: +36-1-260-1122
Fax: +36-1-262-6610
Adószám: 12072174-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-463000

A Vevő:
A Ficsór Autóház Kft. internetes áruházában azok vásárolhatnak, akik elfogadják jelen üzletszabályzatot.

Megrendelés:
A Ficsór Autóház Internetes áruházában a vásárlás interneten lehetséges.
Az áruházban látható termékek ára az adott árucikk nettó vételára, amely az általános forgalmi adót nem tartalmazza. A kiválasztott terméket a megrendelő űrlap kitöltésével tudja megrendelni. Az űrlap kitöltése után az áruház automatikusan e-mailt küld a vásárlás részleteivel, és kiszámolja az ÁFA összegét..
Áraink csak interneten történő megrendelés esetén érvényesek. A megrendelés a Ficsór Autóház Kft. telefonos vagy e-mail-es visszaigazolását követően lép érvénybe! Speciális megrendelés esetén előleget kérünk.

Fizetés:
A megrendelt termékek árát a Vevő a beállítástól függően a termék átvételekor az Eladó telephelyén, vagy házhozszállítás esetén a futárnak fizeti, vagy átutalással.

Házhozszállítás/ áru átvétele:
A megrendelt termékeket belföldön az áru raktárra érkezésétől számítva, visszaigazolás után 2-3 munkanapon belül házhoz szállítjuk. A házhozszállítás díjai külön táblázatban találhatóak. Az áru átvételekor a Vevő aláírásával igazolja a hiánytalan és sérülésmentes teljesítést.

A vásárlástól való elállás joga:
A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet értelmében a megrendelt termékek kézhez vételétől számított 14 napon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben a Ficsór Autóház Kft. köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a Vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a Vevő viseli.
A Ficsór Autóház Kft. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik.
Használt terméket a vásárlástól való elállás keretén belül semmilyen körülmények között nem veszünk vissza.

Garancia, szavatosság:
Garancia elbírálásánál amennyiben a garancia elfogadásra kerül vagy akár más üzleti vagy üzletpolitikai okokra tekintettel az ügyfelet kártalanítják, úgy abban az esetben a vizsgálatra otthagyott termék (gumiabroncs, keréktárcsa, autóalkatrészek, stb.) tulajdonjoga a gyártóra vagy forgalmazóra száll át.
Garanciális igényeket a Ficsór Autóház Kft.-nél kell írásban bejelenteni.

Garanciát nem vállalunk:

- hozott anyagra, alkatrészre,
- természetes kopásra,
- gyors kopásra,
- abroncs esetén továbbá:

- túlterhelése miatti hibákra pl.: peremrobbanás, nyomatéktörés,
- ha a jótállás időtartama lejárt,
- az alkatrészhez kapcsolódó karbantartások elmaradásából bekövetkező hibákra,
- versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra,
- baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
- nem a rendeltetés szerinti célra használt termékek meghibásodására,
- javított termékekre,
- a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
- a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra,
- helytelen tárolás miatti hibákra.
A garanciális igény nem érvényesíthető:
Szélsőséges út és használati körülmények esetében a Ficsór Autóház Kft. fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.
Személy-, kisteher- és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása. Szerelési garancia érvényesítése a munkavégzés helyszínén történik. A garancia érvényesítésének helye a Ficsór Autóház Kft. székhelye: 1106 Budapest Fehér út 7.
Cégünk az általa eladott termékekre 12 hónap garanciát vállal. Az ettől eltérő garanciális idő az adott árucikken van feltüntetve, illetve a mellékelt garanciális okmányokon szerepel. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.
Az Eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak. Járulékos költségeket, mint - elmaradt haszon, időveszteség, jármű kényszerű állásideje, technikai segítség hívása, stb...) a jogos reklamációnak elismert abroncsok esetében sem térít a Ficsór Autóház Kft.
Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre bármely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok, számla megléte esetén lehetséges.
Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 151/2003. (IX.22.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.
Az Eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.
Üzleti stratégiánk alapja, hogy az ügyfeleink elégedettek legyenek termékeinkkel és szolgálatatásainkkal. Ennek ellenére előfordulhatnak esetek, hogy a legjobb szándékunk ellenére is vásárlóink panasszal fordulnak hozzánk. Célunk, hogy vásárlóink észrevételeit, kifogásait és panaszait megfelelő módon, a hatályos jogszabályok maradéktalan betartásával kezeljük, a hibákat haladéktalanul feltárjuk és orvosoljuk.

Panasszal élhet:
A vevők számára az Európai Bizottság által létrehozott online vitarendezési platformon melynek cime https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Személyes adatok:
A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Ficsór Autóház Kft. a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat) átadja. Az alvállalkozók a Ficsór Autóház Kft. által átadott személyes adatokat nem jogosultak további személyeknek átadni. A megrendeléskor megadott címen a Ficsór Autóház Kft. ügyfeleit jövőbeni ajánlatairól, akcióiról értesítheti.

GDPR tájékoztató:
A Ficsór Autóház Kft. eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az  1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adatfelhasználási kötelezettségeknek. A tájékoztatót itt tudja letölteni.

Házhozszállítás/ áru átvétele:
A megrendelt termékeket belföldön az áru raktárra érkezésétől számítva, visszaigazolás után 1-3 munkanapon belül házhoz szállítjuk. A házhozszállítás díjai az alábbi táblázatban találhatóak. Az áru átvételekor a Vevő a számla aláírásával igazolja a hiánytalan és sérülésmentes teljesítést.

BRUTTÓ KISZÁLLÍTÁSI DÍJAK 2024.02.12.-től előre utalás esetén / utánvét beszedés esetén :

1 doboz 0,5-20 kg nem utánvétes2590.- Ft
1 doboz 21-40 kg között nem utánvétes5000.- Ft
4 doboz vagy 4 személyabroncs 16"-ig előre utalással / utánvéttel10500.- Ft / 13.000.- Ft
1 db terepgumi vagy 2 db személygumi előre utalással / utánvéttel9000.- Ft / 11.000.- Ft
2 db terepgumi vagy 4 személyabroncs 16"-ig előre utalással / utánvéttel10500.- Ft / 12.000.- Ft
3 - 4 db terepgumi (kis méretű) előre utalással / utánvéttel10500.- Ft / 13.500.- Ft
4 db terepgumi (nagy méretű) előre utalással / utánvéttel16500.- Ft / 20.500.- Ft

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.